Online časopis

Hodnocení pestrosti stravy podávané v ŠJ dle nutričního doporučení

Datum: Autor/autoři: Michaela Pavelková Rubrika: Spotřební koš

V plánu kontrolní činnosti pro rok 2016 bylo zvoleno jako celostátní priorita odboru HDM krajských hygienických stanic hodnocení jídelníčků školních jídelen dle metodiky „Nutričního doporučení ke spotřebnímu koši Ministerstva zdravotnictví ČR“ (dále jen „ND“). ND vychází ze spotřebního koše, a je tedy vytvořeno v souladu s výživovými normami stanovenými přílohou č. 1 k vyhlášce č. 107/2005 Sb., o školním stravování, ve znění pozdějších předpisů. Je doplňující metodikou k metodice výpočtu naplňování výživových norem prostřednictvím spotřebního koše a vychází z ustanovení § 24 odst. 1 písm. c) zákona č. 258/2000 Sb., z programu Zdraví 2020, dále z Koncepce hygienické služby a primární prevence v ochraně veřejného zdraví a v neposlední řadě také ze Strategie bezpečnosti potravin a výživy 2014-2020.

Pro zobrazení článku nemáte dostatečná oprávnění.

Vážený návštěvníku,
přístup k obsahu mají jen registrovaní uživatelé portálu.
Pokud jste již zaregistrován, přihlašte se prosím svým uživatelským jménem (emailem) a heslem.
V případě, že ještě nejste zaregistrován, zaregistrujte se a využijte možnost 30 dní testovat aplikaci zcela zdarma.
Děkujeme.



Diskuse - Počet příspěvků: 0